Claus & Carina....... i Kina     

 

										 << RETUR

Foredrag om Danmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< RETUR

Die dumme Dänen......

For noget tid siden blev Carina tilbudt at holde et fordrag sammen med Claus' chef, Henrik, om Danmark og danske traditioner.

Ligesom vi kan syntes at kineserne kan være nogle underlige størrelser, syntes de helt sikkert nogengange det samme om os. For kineserne ville dét at sidde over et middagsbord i flere stive timer være ren, ren tortur! Efterhånden som vores helligdage og tilhørende traditioner blev forklaret, gik det op for kineserne at der faktisk ikke er en helligdags tradition, der ikke har noget med mad og drikke at gøre!! Og ikke nok med at danskerne æder og drikker ved hver chance de får - så lever de tilsyneladende også efter nogle regler, der ikke er lov, opfundet er af fyr der hedder Jante!!! Når de holder bryllup ødelægger de brudens slør og får hende til at vise ben foran alle gæsterne.... Hmmm, de er ikke helt raske de danskere... 

 

Carina igang med en større udredning om danske bryllups traditioner. Kineserne syntes det var ret komisk, at gæsterne rendte op og kyssede bruden eller gommen, når den ene part forlod rummet.

 

 

Henrik er her i gang med en udredning om Danmarks placering i Europa. Den lille lyserøde plet er naturligvis Danmark, men den enorme pil peger på noget vigtigere efter hans mening - nemlig Bornholm :-)

Generelt var foredraget en belærende ting for både os og kineserne. Når først man skal fortælle om sit eget land og dets traditioner lærer man virkelige hvor speciel vores opførsel og opfattelse af normalen i virkeligheden er. Der kom naturligvis spørgsmål, hvor det var svært at vide svaret, fordi det ikke var noget man havde tænkt over før - sådan gør vi bare og har altid gjort det!

Under foredraget blev de bl.a informeret om den danske mad, traditionerne, geografien, danskernes opførsel, sammenligninger med Kina på alle områder, danskere i forretnings øjemed, kendte danske firmaer/produkter, børneopdragelse og meget, meget mere.

clausogcarina.dk © 2004 • Privacy Policy • Terms Of Use