Claus & Carina....... i Kina     

 

Dansk mad aften

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< RETUR

Kan kinesere lide frikadeller og lagkage?

Hvad siger kineserne egentlig til smagen af piratos, Carlsberg, bøf med løg og fødselsdagslagkage? Dette fik vi chancen for at opklare, da vi ville gengælde Claus' kollegers gæstfrihed og hjælpsomhed under modtagelsen i Kina. Vi havde i starten inviteret dem på almindelig restaurant, men på deres opfordring inviterede vi istedet hjem til dansk eftermiddagskaffe og aftensmad.

Eftermiddagskaffen vidste vi hurtigt hvad der skulle serveres til, men det klassiske danske aftensmåltid er lidt "kedeligt" for kinesere, da vi normalt kun serverer én ret (kød, kartofler, sovs og grøntsager). Derfor besluttede vi at lave flere små retter, for at give dem et billede af meget forskellige danske opskrifter.

Den sidste udfordring lå så i, at finde vores danske ingredienser på de kinesiske butikshylder og ikke mindst at lave retterne uden alle de normale hjælpemidler.

 

Ved ankomsten skulle gæsterne naturligvis afkøles med en iskold Carlsberg og smage lidt danske slik og her er "Matador mix", "Piratos" og "Salte fisk" jo uundgåeligt. Carlsberg var OK, men den lokale øl "Tsing Tao" var nu stadig bedre! Slikket var også acceptabelt, men den salte fisk måtte efter 2-2½ sekund i munden på Helen og Zhu's søn svømme sig en sidste tur i skraldespanden :-)

 

 

I køkkenet stod en mærkelig maskine og sagde underlige lyde! Knægten, Zhuhai, (ja, ligesom byen vi bor i) studerede kaffemaskinen, da ikke mange kinesiske hjem har denne anordning stående! De er nu underlige, de vesterlændige!!!

 

"Hvad i alverden er det hun laver?". Zhuhai er her meget undrende over dekoreringen af lagkagen, hvor Carina først måtte blende fløden (en elmixer eksisterer ikke i Kina, da man ikke bager) og herefter stoppede den stive masse i en plastikpose med afklippet hjørne! De er virkelig ikke normale, de danskere!

 

Resultatet var rigtigt positivt. Carina kunne diske op med et flot kaffebord: Lagkage med hjemmelavede bunde og creme lavet fra bunden (layer-kake - ja, prøv du at oversætte det bedre :-), varme boller (hot balls?) med smør og jordbær syltetøj, indkøbte "Danish butter cookies". Kaffen var også i alles smag og selv lille Zhuhai ville gerne have en kop.

 

 

 

Og de skulle naturligvis også prøve et godt gammeldags, dansk havespil og det skulle naturligvis være "Vikingespillet".

Vi købte 6 kinesiske kageruller til at kaste med efter 10 små vandflasker og en 1½ liters flaske som konge. Hvorfor gøre det sværere end det er?

 

 

 

 

Kan Tai Chi og Vikinge spillet virkelig kombineres? Svaret må være "ja" :-) De morede sig virkelig over dette simple spil og som I kan se gik de meget op i det!

 

 

 

 

 

 

Knægten, Zhuhai, besluttede sig for at straffe modstanderne med tæsk og mindre trusler, hver gang de ramte hans flasker. Dog måtte han gerne selv stå så tæt, at han næsten kunne sparke til deres flasker - "kids - you gotta love 'em" :-)

 

 

 

 

Hvem sagde "3 små kinesere på Højbro Plads, sad og spillede...."?

 

Nu skulle alle retterne til aftensmaden tilberedes og Zhuhai ville naturligvis være med.

 

Igen kunne Carina diske op med lidt forskelligt. Gæsterne kunne smage frikadeller, bøf med løg, tærte, kold kartoffel salat, tun mousse, kylling i karry, kogte kartofler og naturligvis ris! Vinderen må vi nok sige var bøf med løg! Spisepindene var tilstede, men de havde ingen problemer med at bruge kniv og gaffel.

Generelt må vi sige, at begge parter var meget positivt overrasket - de kunne faktisk lide de fleste ting og ville ikke frygte et senere besøg i Danmark.

Så konklusionen må være, at kinesere faktisk godt kan lide frikadeller og lagkage :-)

 

clausogcarina.dk © 2004 • Privacy Policy • Terms Of Use