Claus & Carina....... i Kina     

 

 										<< RETUR

Udflugt med Helen's og Li's familier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< RETUR

På sightseeing med familien Kina....

To af Claus kollegaer (Li og Helen) var så betænksomme at invitere os med deres familer på en tur rundt og se lidt af Zhuhai by og omegn og man må sige, at vi var på egnsudvikling...

 

 

 

Dette er et universitet, der er kendt for deres arkitektur (den er designet af en dansker og en tysker) og skal ligne en åben bog... Trappen i midten går over et bjerg og på den anden side ligger en lang bygning med alle klasselokalerne, som så ligner en lineal. Hele området har bygninger, som ligner skoleredskaber.

 

 ...Og så, mange trin senere, på den anden side af bjerget. Her er Helen og Carina i dyb samtale - Helen´s mand Zhu er arkitekt og havde en masse at fortælle om hvad tanken bag indretningen af bygningen var.

 

Herefter tog vi til en by, der ligger på en af Zhuhai´s øer. Den spillede en vigtig rolle i 1800-tallet under opiums-krigene mod England. Nu er der lavet en del landindvinding, men dengang var det en kyst by og de gamle kanoner står stadig og peger ud over det der engang var havet. Det her er en statue, der viser at alle har kæmpet mod englænderne - mænd, kvinder, gamle og børn. Bemærk lige hvor onde de ser ud :o)

 

Her er vi en tur i byens tempel.. Hvilket var meget flot og farverigt i modsætning til danske kirker. Men bemærk lige vinduet i baggrunden - midt mellem Buddha statuer har de hængt viskestykker til tørre... Hmmm.

 

En bedene Buddha....

 

Carina ved byporten ind til den gamle landsby.

 

En typisk bolig i landsbyen. Nederst til venstre ses et lille alter, hvor røgelsespinde brændes af til ære for husguden.

 

Her er så lidt stemningsbilleder fra byen.. Bemærk lige hvor faldefærdigt det hele er - ærgerligt for flere steder kunne Helen's mand vise hvor flot og utroligt detaljeret at bygningernes udsmykning havde været engang.

 

Stemningsbillede fra en lille gyde. For os et sted som virker ubeboet og trist, men for dem en aktiv gade, hvor flere af byens beboere færdes hver dag.

 

Høns og hunde render lige så ugeneret rundt i gaderne...

 

Nååårrhhhh.... Er hun ikke kær! Carina var parat til at hugge hende og rende - for med en milliard mennesker i Kina, hvem opdager så  der mangler en...?

 

En gammel tandløs kvinde, der sidder foran sit hus. Faktisk et utroligt smukt billede af en kvinde, der sandsynligvis har tilbragt alle årene i denne landsby. 

 

Vi blev fulgt med stor interesse af de lokale, der vist anså os som turistattraktionen og ikke den anden vej rundt..

 

Og så blev det tid til aftensmad! Hvis vi tager turen højre om, så sidder først "driver" Li (chaufføren), Zhu (Helens mand), Li (udviklingschef), Claus (ham kender I nok), Li´s kone, herefter Helen og tilsidst Zhuhai (Helen og Zhu´s søn).

 

Maden er simpelhen fantastisk - slut med sovs og kartofler! Bemærk hvordan vi alle kan sidde og snuppe af alle retterne på den roterende glasplade.

 

clausogcarina.dk © 2004 • Privacy Policy • Terms Of Use