Claus & Carina....... i Kina     

 

										 << RETUR

Familien Lisby kom forbi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< RETUR

Og de havde sgu' landets første julebryg med...

Det må man kalde venner - på vej i lufthavnen ser Maria og Jacob at julens første julebryg er ved at komme i handelen og snupper fluks en håndfuld med til Kina! 

Maria og Jacob er det første besøg hjemmefra som vi har fået herude i Zhuhai og vi havde planlagt en lang liste af ting vi skulle nå at se under besøget. Vi var naturligvis glade for at se begge, men vi vidste også det kunne blive hårdt, for deres lille Andrea måtte undvære far og mor i længere tid for første gang. Men lille Andrea havde nu også efterladt "et lille visitkort hos mor og far".

  

Gensynsglæden var stor, da vi hentede de trætte rejsende i Hong Kong lufthavn.

 

Vi startede med at checke ind på vores hotel, da vi skulle tilbringe et par dage i Hong Kong og nyde byen. "Stanford Hillview Hotel" ligger virkelig på bjerg og her kan I se hvor stejl der er i gaden!

 

Hong Kong's gader er simpelthen en attraktion i sig selv. Der er tilsyneladende ingen regler for skiltning - hvis du vil have folk skal se din butik skal der blot et større skilt op end alle de andres!

 

Overalt i gaderne er der små boder med "lækkerier" - for kinesere... Dette får de ikke os til at stoppe i munden. 

 

Jacob - en mand efter øl... Så snart han så Carlsberg vognen var han væk :-)

 

Bemærk de store "Hotel Virginia" reklamer, hvor man kan kigge forbi med kæresten og betale værelset på time-betaling. Hmmm... Ja, hvad skal kineserne ellers gøre når hjemmet altid er fuldt med HELE familien og man ikke kan få "lidt privatliv".

 

Spot en dansker...

 

Så er det shopping tid på markedet. Disse markeder minder allermest om Hjallerup marked, hvor det er de samme små nips ting og beklædningsgenstande der går igen og igen i alle boderne.

 

Og der bliver pruttet heftigt om priserne! Ekspedienten skal helst være lidt små-sur når man går - så er prisen nede hvor det gør ondt for dem og man har opnået en god handel. Her er Maria og Carina i gang med at tvinge den lille kineser ned "hvor det gør ondt".

 

Om aftenen måtte vi ned og se den flotte Hong Kong skyline af skyskrabere. Desværre var dette det sidste vi oplevede sammen i Hong Kong for denne gang, for Andrea's lille visitkort til mor og far var en god lille virus i kroppen og både Jacob og Maria måtte lægge sig syge denne lørdag aften. Næste morgen var alle enige om at det gjaldt om at komme hurtigst muligt hjem til Zhuhai.

 

Da begge var på benene igen skulle Kina's billige fordele udnyttes med det samme! En tur hos frisøren og få den klassiske hovedbundsmassage, mens fjernsynet kører i loftet.

 

Man undrer sig ikke over at denne mands kolleger tiggede ham om at blive klippet en hel måned op til deres rejse, men Jacob havde hørt om denne billige klipning med massage og nægtede at komme under saksen i Danmark. I baggrunden kan I se en salig Maria - eller er det en smølf(?)

 

I Zhuhai's gader ligger der adskillige te butikker, hvor man kan sætte sig ind og smage lidt på de forskellige sorter. Vi bestemte os for at prøve dette og oplevede en hel ceremoni af ting der skulle gøres for at servere teen på den korrekte kinesiske måde. Den søde pige for bordenden var vores egen lille "te-bartender" som ved sit lille bord foran hende blandede og serverede teen.  

 

Senere på ugen tog vi til Macau - den lille tidligere portugisiske halvø, hvor vi her er på en lille sti-vandring på en af byens små bakker.

 

I Kina har man flere steder små gangstier, hvor flade sten er sat på højkant. Formålet er en form for offentlig zoneterapi til fødderne, men det kan være ufatteligt smertefuldt for... nogle!!! Her kan man blandt andet se en tilsyneladende følsom Jacob, der efter få meter må give op, mens Maria og den standhaftige Claus (der er trænet til at ignorere smerte) blot spadserer som var det blødt græs! (Beklager, Jacob - måske forholdt situationen sig ikke lige sådan, men det er vores hjemmeside, ha ha!) 

 

Maria og Jacob med en kanon udsigt... (sorry!)

Billedet er taget på Macau's fort og det er by centrum vi kan se i baggrunden!

 

Blomsterpiger i kinesisk foto-position!

 

Udsigten fra Fortet over Macau's gader og skyskrabere.

 

I Macau's by-centrum kan man virkelig se de portugisiske bygninger fra det tidligere styre.

 

Vi havde ikke fået nok massage og nusning, så vi smuttede en tur op til Zhuhai Hot Springs, hvor vi badede i 30 forskellige udendørs pools, fik Shanghai massage, frisklavet frugtjuice og opvartning i hoved og ...

 

Maria og Jacob på sidste dagen i Zhuhai. Den sidste tid af turen tilbragte de i Hong Kong, hvor de fik rådet bod på flere af de ting vi missede ved vores første hotel ophold. 

Det var skønt at have jer her og vi håber I kom til at føle en del af den glæde vi føler for Zhuhai, Kina og deres fantastiske kultur.

OBS! Alle billeder er "godkendt" af Maria og Jacob og det skal ikke opfattes som om, at man ryger på hjemmesiden, hvis man besøger os herude - dette bestemmer man selv!

 

clausogcarina.dk © 2004 • Privacy Policy • Terms Of Use