Claus & Carina....... i Kina     

 

 										<< RETUR

Familien Stensved og Århus i Zhuhai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< RETUR

De kom, de så og de... tog billeder!

Så blev det endelig slutningen af januar og Inge, Carsten, Stine og Martin kunne stige ombord i flyet mod Hong Kong. Opholdet var 13 dage og timingen på året var perfekt, da Kina i starten af februar fejrer det kinesiske nytår. Dette er en af de vigtigste begivenheder på året, hvor mange har chancen for at besøge familien flere tusinde kilometer væk. For os betød det at der var pyntet op overalt og vi kunne nyde godt af ekstraordinære arrangementer. Eneste ulempe var at nøjagtigt disse uger er normalt Zhuhai's vinter, hvor temperaturen kan snige sig ned på 10 grader. Men under familiens ophold oplevede vi adskillige klimaforandringer lige fra tågede dage, kolde 13 graders dage med vanter, regn dage og varme t-shirt solskinsdage med 24 grader.

Vi oplevede rigtigt meget, da næsten hver dag var planlagt med aktiviteter og det kan også mærkes på antallet af billeder på denne side - og der er endda skåret rigtigt mange begivenheder fra på siden. Så hvis du ønsker at høre mere om oplevelserne kan du høre om du må se feriebillederne - MEN TÆNK DIG OM! Vi var 4 personer med hver vores kamera og resultatet er næsten 1½ GIGA BYTE med billeder.

Her er et lille udsnit af familiens ophold i Zhuhai.

 

En træt, men forventningsfuld familie ankommer i Hong Kong. Med sig havde de mellem 10-15 kg mangelvarer i Kina, lige fra slik, sladderblade, rigtig kaffe, Nielsen morgenbitter, det lugtende guld (Klovborg ost) og mange, mange andre spændende ting (Tak).

 

Ved familiens første indtryk af det kinesiske service niveau "faldt de til patten" med det samme. De udviklede nærmest en afhængighed for massage under resten af opholdet, da de her var hos fodmassage klinikken i Zhuhai. Hver person får 2 søde kinesere, der nusser og plejer dine fødder til de er glatte som en barnerumpe.

 

Derfor var der ingen kritiske røster, da vi foreslog et smut forbi vores frisør, hvor de 45 minutters hoved og ansigtsmassage før klipningen er standard.

 

Som vi startede med at beskrive, så lå besøget midt i det kinesiske nytår og kinesernes grad af oppyntning ligner meget den amerikanske - jo mere, jo bedre! Her er Martin fanget i en butik med nytårspynt. Som en sidekommentar kan det nævnes at der ikke er krudtsalg som i Danmark - mange steder i Kina har man forbudt folk at skyde nytårskrudt af og så tager byen sig af fyrværkeriet. I Zhuhai er det også forbudt, men der er enkelte overvågede steder hvor man kan få lov.  

 

Og så var det naturligvis også tid til shopping. Pigerne nød denne lille perlebutik, hvor ejeren gladeligt tropper op og åbner butikken i sin ferie efter et lille opkald på mobilen. Det er ting som disse der er guld værd herude - man finder faste butikker med en kontaktperson, varer, kvalitet og en pris man kan stole på og som gengæld for dette kan vi give vores trofasthed og bringe andre kunder. Dette er derfor vores faste "perle-pusher" :-) 

 

Et besøg på markedet gjorde også indtryk på familien. Mest hvor forskellig vores opfattelse og behandling af dyr egentlig er. Alle dyrene ovenpå burene her ville normalt gerne et andet sted hen hurtigst muligt, men det har de ikke lige "mulighed for her".   

 

Nå, her fik vi jo afprøvet om familien havde øvet deres lektier hjemmefra. Første besøg på restaurant viste dog at alle havde nok erfaring med pindene til at kunne overleve de 13 dage. Tilbuddene fra de grinende tjenere om en lille ske eller gaffel blev pure afvist af vores ihærdige gæster.

 

Familien samlet på den muslimske restaurant, hvor vi kunne sidde i vores eget rum uden at nogen grinede eller stirrede på os.

 

De meget stemningsfyldte templer blev også besigtiget. 

 

På feriens mest tågede dag valgte vi at tage til Macau, hvor vi her står foran den berømte Skt. Pauls kirke ruin.

 

En tur i Zhuhai's New Ming Palace var også et "must" på planen. Selvom stedet er en kopi af et gammelt Beijing palads, er det et utroligt smukt sted.

 

Hvem der bare havde en fiskestang her (og det ikke lige var guldfisk). Det er virkeligt imponerende at se dem kæmpe for fiskefoderet og det er der naturligvis en kineser der har set et marked for og lavet en lille bod med ude på denne mole. 

 

Kejser Carsten i Kina.

 

Selvom vejret var lidt tåget stadig, besluttede vi os for at tage med svævebanen op på New Ming områdets bjerg, hvor der stadig var god udsigt.

 

Udsigten fra bjerget over hele New Ming Palace området.

 

Områdets grønne områder er utroligt flotte og velholdte.

 

Pigerne nyder søen i midten af området. Overalt hører man den klassiske kinesiske musik og man kan kun nyde indtrykkene og roen derinde.

 

Da vi var klar til at forsøge de lidt mere stærkt krydrede retter tog vi på en restaurant kaldet "Mao Jia" - direkte oversat "Mao's hjem" og det er et ekstremt populær Zhuhai spisested, hvor skulpturer og billeder af Mao og hans bedrifter er overalt.

 

Denne dag tog vi til Zhuhai's "Agricultural Garden", som er et fantastisk flot område med alverdens eksotiske planter, blomster og træer fra hele Kina. Denne dag brød solen gennem skyerne for første gang under besøget og det gør naturligvis indtrykket af stedet endnu bedre.

 

"Tag nu det billede!" lød det på bedste bugtaler manér ud gennem det stivnede smil - græskarret var ikke let og i baggrunden til venstre ses et andet græskar, der var 1 meter i diameter.

 

Inge på opdagelse i det barske kinesiske ødeland.

 

Optimistisk gemmeleg :-)

 

En lokal kineser med sin mobile juice vogn?

 

Hvad mon Martin tænker her? "Tænk hvis man have sådan én...

...hjemme i haven!"

 

Det er møg-billigt at tage til skrædderen i Kina og derfor havde vi også forberedt familien på at medbringe tøj de gerne ville have kopieret med ny skræddersyet pasform. En damejakke sniger sig op på 120 kr, mens herrerne desværre må helt op slippe 400 kr for et perfekt jakkesæt med et ekstra sæt bukser.

 

Vi har ikke bil herude, så under besøget var vi jo afhængige af taxa kørsel og dette begrænsede os lidt, men vores dejlige venner fra Zhuhai tilbød os at lave en lille udflugt ud til de "røde skove" som er et sumpområde med små kanaler. Igen kunne et lille mobil opkald bestille en lokal "båd-mand", som vidste nøjagtigt hvornår vi skulle sejle ud for at se store fugle flokke.

 

Ude i kanalerne så vi disse fiskerbåde, hvor vi blev informeret om at disse fiskere faktisk boede på selve båden. Nogen af dem havde ikke fået lov til at bo i Zhuhai og løste derfor problemet på denne måde.

 

Det var et stort ønske hos familien at komme op til "Imperial Hot Spring Resort" efter vi havde beskrevet stedet.

 

Takket være en stædig papparazzi fotograf af en lillesøster, er det her lykkedes at bringe et par billeder fra det ultimative kursted - Hot Springs! Samme dag kom varmen og det var fantastisk at gå fra pool til pool.

 

Som man kan se på billedet her, sidder der en person ved én af de 30 pools i området. Hver pool er mellem 38 og 42 grader og har hver sin helbredende effekt med tilhørende aroma - rødvin, kokus, blomster, kaffe og meget andet. 

 

Det var nok ikke "en tur i hvidvins-pool med svigerfamilien i Kina" som Martin drømte om da han så Stine første gang, men sjovt nok endte det alligevel sådan :-)

 

Hele familien udstyret med silkeuniformen under besøget i Hot Spring restauranten lige før den store massage tur.

 

Når man melder ud, at nu er man klar til at få sin bestilte fuld-krops massage, så bliver man bedt om at vente i disse store stole med et enormt fjernsyn, mens de klargør massagerummene. Ren luksus for drengerøvene her... Efter disse billeder fik vi allesammen en "Hong Kong body massage" der varer i 1 time og 40 minutter og for herrerne inkluderer en kineserpige der går på éns ryg, mens hun holder fast i metalstængerne i loftet. 

 

Dagen efter skulle vi ud og prøve den klassiske kinesiske morgenmad "Dim sum". Man skal lige vænne sig til at spise disse små varme retter om morgenen med kød, dej, kage, grøntsager, fisk og andet godt. Bemærk blot Stine's vantro blik - "Skal jeg virkelig spise det her?"

 

Her brugte vi lang tid! Billedet af Inge og Martin er fra et enormt område med kinesiske møbler og man kan virkelig bruge mange penge her trods de billige priser.

 

Det var dog tydeligvis ikke alle der havde tålmodighed til at deltage i de store overvejelser som skulle foretages. Martin er tilsyneladende glad for han ikke skal have den rædsel stående derhjemme, mens Claus her overvejer at simulere et hjerteanfald for at trække Carina's opmærksomhed væk fra skrinet. Han var ikke hurtig nok og er nu også medejer af et kinesisk skrin med patina!!! 

 

Carina og Martin blev næsten pletvis skaldede af frustration over familien Stensved's maniske trang til at forevige hele opholdet. Denne situation beskriver egentlig turen fint: Carina og Martin helt uden for skudvidde og alle 4 familien Hansen medlemmer (Claus skød dette billede) med hver deres kamera, der basalt set tager det samme billede!   

 

At opleve hele ceremonien i at lave te på den korrekte kinesiske måde er tiden værd. Før man køber teen i butikken, kunne man sidde ned og prøve-smage/dufte til de te typer som man er interesseret i. 

 

Sidste aften vi nåede ud og spise i Zhuhai, valgte vi at hive familien ud på en japansk restaurant. Her var sushi naturligvis obligatorisk på bordet, vores sko blev stillet pænt udenfor døren og når servitricerne bankede på døren, lå de på knæ på traditionel japansk vis og lukkede op for at servere os.

 

Så gik turen endelig tilbage til Hong Kong, hvor vi tilbragte de sidste 3 dage af opholdet. Disse 3 dage var nemlig lige de dage hvor man fejrede nytåret og i Hong Kong gør man det med stil. Vi tog derfor derover for bl.a at se den berømte nytårsparade med alle de pyntede vogne, optræden og festivitas. På billedet her ses vognen fra Disney, som åbner en helt ny Disney Park til efteråret i Hong Kong og derfor laver meget reklame i øjeblikket.

 

Her er Belgien repræsenteret med en flok fyre på enormt høje stylter. Flere lande var repræsenteret, men Danevang var ikke lige at skue!

 

Hong Kong vognen ses her med en masse kyllinger - sandsynligvis fordi det nye år vi træder ind i er kyllingens år.

 

Og se bare her hvor flotte nogle af kostumerne var. Disse væsener blev styret af en enkelt person der trak hele kostumet i et mavebælte, hvor mavebevægelserne fik vingerne til at bevæge sig. Fantastisk lavet...

 

Japanerne var også stærkt repræsenteret. De viste lige deres styrke ved at bære deres enorme vogn rundt i gaderne. Den støttede godt nok på en meget lille vogn inde i midten, men de fik den til at sejle op og ned, mens den zigzaggede ned ad gaden.

 

Endnu et imponerende fabel dyr kom dansende...

 

Tilsidst ses her den flotte vogn fra Thailand, som var en af de mest detaljerede med elefanter, drager og andre dyr.

 

Carsten og Inge med Hong Kong's travle gader i baggrunden. Bemærk den underlige farve på himmelen, som skyldtes alle de milioner af watt der brændes af på neon-rør og andet lys overalt i byen.

 

Næste morgen tog vi et smut ned til kajen på Kowloon siden og kiggede over mod selve Hong Kong siden.

 

Her ses en del af Hong Kong sidens skyline og det store bjerg i baggrunden er udsigtspunktet "the peak", hvor vi nu skulle op.

 

Ved ankomsten på Hong Kong kajen valgte vi at snuppe en åben dobbeltdeck'er bus, der kørte os ind igennem junglen af bygninger op til "the Peak Tram", der er selve toget op til toppen.

 

"Det ligner næsten Løgten det her!"

 

Her har vi nået toppen og står og nyder den flotte udsigt. Som I nok kan se er tågen begyndt at komme tilbage, men vi nåede lige at se byen før den kom snigende.

 

Ude fra vandet mellem Kowloon og Hong Kong blev affyret et gigantisk fyrværkeri, der fortsatte i 20 minutter. Det er svært at vise billeder af fyrværkeri, men her er et godt skud af en brøkdel af showet.

Dagen efter tog vi afsked med familien og drog hjem til Zhuhai efter en skøn ferie med masser af oplevelser for begge parter. Programmet havde været sjovt, men meget kompakt og vi forlod ikke lejligheden i 3 dage :-)

 

 

clausogcarina.dk © 2004 • Privacy Policy • Terms Of Use