Claus & Carina....... i Kina     

 

Åbningsceremoni af kinesisk virksomhed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< RETUR

Overraskende drejning på åbningsceremoni af kinesisk firma

Fredag d. 1. oktober var vi inviteret til en traditionel kinesisk åbningsceremoni af et indretnings- og dekorationsfirma til virksomheder. Her var dansende drager til drønhøje trommer, imponerende blomster dekorationer overalt og en masse andre kinesiske traditioner. Vi var utroligt velkomne som vesterlændinge, da dette tilsyneladende er noget kineserne ser op til og det derfor ville gavne Huang's image.

Traditionen tro sætter man et langt bord op med en kæmpe tavle bag og her skal alle de vigtige gæster så sidde. Claus' boss herude, Henrik Larsen, var hovedgæst hos Huang og skulle derfor holde en tale, men desuden manglede en anden vesterlænding fra en anden virksomhed, som også skulle holde en tale. Pludselig pegede Huang på Claus og bad ham om at sætte sig op til højbords, mens Henrik grinende bad Claus forberede en lille tale i tilfælde af mikrofonen blev sat foran ham! Claus havde lidt svært ved at finde det oprigtige smil frem, mens han i panik strikkede nogle bevingede ord sammen til Huang og publikum. Men den komiske situation i, at vi kun havde været i landet i 12 dage og allerede været med til at åbne et firma kunne sagtens få smilet frem igen og specielt da mikrofonen blev slukket var lettelsen stor. 

 

 

Her ses de to dansende drager i forgrunden, som ifølge traditionen bliver ved med at danse indtil Henrik (t.v.) og indehaveren Huang (t.h.) maler deres øjne, så de ikke længere kan se. Før dette har dragerne danset i ca. 1½ time til tonerne af trommer. (Claus ses til venstre i billedet).

 

 

Efter dragerne er "besejret" skal alle fra højbordet ned og klippe snoren over (Claus ses helt til venstre). Alt i alt var det en meget speciel og interessant oplevelse vi ikke ville være foruden og vi kan kun beundre kineserne for deres evne til at holde traditionerne i hævd i alt hvad de gør i år 2004.

 

clausogcarina.dk © 2004 • Privacy Policy • Terms Of Use