Claus & Carina....... i Kina     

 

 										<< RETUR

Julebazar i Hong Kong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< RETUR

Sømandskirkens julebazar i Hong Kong

 Den danske sømandskirke i Hong Kong har i mange år holdt fast i traditionen at afholde en julebazar for alle de udeboende danskere i Hong Kong og området omkring. Alle er velkomne uanset nationalitet og der var danskere, svenskere, nordmænd, tyskere, englændere, kinesere og mange andre, men det er og bliver en dansk julebazar.

Julebazaren er naturligvis en stor indtægt for sømandskirken og denne dag er faktisk årets eneste indtjeningsdag, så besøgsantallet er vigtigt. Vi har ca. været 300-400 ad gangen, men rygtet gik på at der kunne komme helt op til 3000 besøgende på hele dagen. Nogle kommer med hele familien for at hygge sig med andre udstationerede over flere timer, mens andre kun lige kommer i kort tid og køber det nødvendige.

Konceptet for arrangementet er, at mange danske virksomheder som har aktiviteter i Hong Kong hjælper med at skaffe/sponsorere danske madvarer, produkter og andet, som så bliver solgt til "en god pris". Danske firmaer som Top Toy, Maersk, Lego, Carlsberg og mange andre sørger for at vi kan købe billigt legetøj, brødblandinger, ost, ristede løg, pålægschokolade, julepynt - ja, alt hvad vi ikke kan finde her i Kina. 

Men det er virkelig en surrealistisk oplevelse at træde ind i bazaren. Man kommer lige ude fra Hong Kong's travle og støjende gader med taxa'er og irriterende gadesælgere og pludselig står man i et lokale, hvor små blonde børn leger tag-fat mellem dine ben, der dufter af gløgg og æbleskiver, mens bartenderen i den danske landsholdtrøje spørger på klingende jydsk, om du ikke liiige skal have en snaps!!! 

 

 

Indenfor minder stedet meget om et dansk forsamlingshus i Nørre Snede med en lille scene bagerst, et slidt dansegulv og en lille bar i hjørnet med fadøl.

 

Det var intet mindre end vidunderligt at kunne stoppe en æbleskive i munden og skylle den ned med et glas gløgg. Ligeledes havde de lavet en del kage, som også er en mangelvare herude.

 

 

Men se lige her! Dansk højt-belagt smørrebrød i massevis og smilende, forventningsfulde kunder. Der var leverpostej, roastbeef, rejemadder og tarteletter - problemet var nu kun at begrænse sig!

 

 

Baren kunne naturligvis kun være sponsoreret af Carlsberg. Store fadøl, sodavand og ikke at forglemme - snaps og gammel dansk!

 

Denne bod var helt sikkert den mest besøgte. Efter længere tid i Kina med ellers dejlig kinesisk mad, kan sætningen: "16 hot-dogs - med det hele" virkelig redde éns dag/måned/år!!!

 

 

Mens vi sad udenfor (og nød solen, he he) kom bartendere med store overtalelsesevner rundt i danske landsholdstrøjer og solgte snaps og gammel dansk. Vi drak nu ikke fordi at vi havde savnet nogen af delene, men naturligvis kun for vores fædreland og en ekstra til det andet ben!

 

Nogle af boderne var mere dedikerede til julen, som denne hvor parret sidder og laver din egen personlige julepynt mens du kigger på.

 

Denne bod havde en masse dansk julepynt, som f.eks pakkekalendere, dannebrogsflag på snor eller julehjerter, der er en 100% dansk tradition.

 

Denne bod vakte både begejstring og latter. Det var tombolaen, hvor vi kunne vinde mange interessante ting. Nogle vandt flotte designer lysestager, mens andre vandt en 18 kg tung morter i massiv granit og parret skulle naturligvis med fly hjem :-)

Alt i alt en dejlig dag med mange søde mennesker og poser fyldte med dansk slik, rigtig ost og julepynt.

 

clausogcarina.dk © 2004 • Privacy Policy • Terms Of Use