Claus & Carina....... i Kina     

 

 										<< RETUR

New Yuan Ming Palace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< RETUR

En smagsprøve på den gamle kinesiske kultur....

Flere af vores bekendte herude har anbefalet os at besøge New Yuan Ming Palace, som ligger midt i Zhuhai. Hele det 1,4 km2 store område består af bl.a af en rekonstruktion af et gammelt Beijing palads, samt en sammensmeltning af bygninger i kinesisk bygningsstil, bygninger fra Nord-Kina, som er opført i renaissence stilen fra vesten og tilsidst ligeledes et stort badeland for børnene med rutschebaner, bungee jump og diverse.

Vi tog det dog lidt med ro og spadserede blot en tur igennem området og nød haverne, søen med bådene og ikke mindst stemningen.

 

 

Indgangen til området er utrolig flot og hvis man koncentrer sig lidt kan man næsten høre de høje kinesiske toner og falset sang.

 

Detaljerne på de kinesiske bygninger er fantastiske. Over 2000 håndværkere har arbejdet på stedet i flere år for at genskabe paladserne som de skal se ud.  

 

Kineserne har en tradition for at placere store løver foran bygningerne for beskyttelse og store drager på tagene. Her ses en typisk kinesisk løve, men der ser da ud til at være gået lidt indavl i den med de klove, skæl på kroppen og et godt gevir på hovedet (?) Men under alle omstændigheder har de da fået den til at "sit".

 

Flere steder på området foregår underholdning med skuespil fra fortiden. Her er kejserinden ved at godkende den serverede mad på fade. Ulempen ved forestillingen var dog, at det var en meget skinger play-back optagelse fra 70'erne og vi ikke forstod plottet, så vi fortrak før tæppet gik.

 

Som at se Carina i et køkken, men her blot med opvisningsdragter. Imponerende at se så unge piger optræde, uden så meget som at tabe en eneste tallerken.

 

Igen et indtryk af detaljerne med drager på taget og glaserede, farverige tegl. I baggrunden kan man se svævebanen der kører helt til tops på et af de 3 bjerge, der omgiver området.

 

Billede fra en lille solgård.

 

Her skulle være en god chance med fiskestangen! Hundredevis af fisk (helt op til 70-80cm) kravlede nærmest ovenpå hinanden her i et stort virvar. Man må gå ud fra at de kinesiske fisk heller ikke har set vesterlændinge før, for Carina tiltrak sig ihvertfald deres opmærksomhed(?) 

 

En glad drengerøv fra Stensved.

 

Opstillet... Nej, da!

 

Ord er ikke nødvendige her...

 

Dagens sidste solstråler rammer Hr. Hansen og Fang Hu Sheng Jing molen.

 

 

 

En del af faciliteterne er kopier af vestlige bygninger, der oprindeligt var opført i Nord-kina i en blanding af vestlig arkitektur og kinesiske haver. Desværre smadrede franskmændende og englænderne dem under opiumskrigen i 1800 tallet. 

 

En imponerende plads med varierende springvand og fantastisk bjerglandskab i baggrunden. New Yuan Ming Palace er helt klart et besøg værd i tilfælde af at du kommer forbi Zhuhai.

 

clausogcarina.dk © 2004 • Privacy Policy • Terms Of Use