Claus & Carina....... i Kina     

 

 										<< RETUR

Zhuhai's historie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< RETUR

Lidt om historien bag Zhuhai's eksplosive udvikling 

 

Før man fik øjnene op for Zhuhai’s potentiale, lå der blot 3 små fisker landsbyer rundt omkring det store centrale bjerg i nutidens Zhuhai – nemlig Gongbei, Zhongshan og Jida.

I slutningen af 70’erne åbnede Kina for resten af verdenen og her fik Zhuhai chancen for at udvikle sig som en af de adskillige ”Special Free Trade Zones” (Special Fri Handels Zone). Det har simpelthen fået industrien og byen til at eksplodere i størrelse og på kun 20 år har Zhuhai området forvandlet sig fra det lille fattige fisker samfund med 20.000 indbyggere til en attraktiv investeringsby med 1.300.000 indbyggere. Det skal dog nævnes, at man efter kinesiske forhold stadig ikke regner en by på denne størrelse for ”en stor by”!

 

Zhuhai anses i dag som én af de smukkeste byer i Kina og visse steder på kystlinien kunne man sagtens forveksle området med Miami i Florida, USA. Men i og med at byen er vokset så hurtig, så har den heller ikke ret meget historisk at byde på og derfor betragtes også mest som en meget moderne by med mange job muligheder for specielt unge mennesker.

 

Den gode placering på kystlinien og de mange ”nye” og moderne facilliteter gør Zhuhai specielt attraktiv for mange globale virksomheder. Der er meget kort afstand til Hong Kong og den dybe, udvidede havn og de mange land/vand ressourcer gør området specielt interessant for kemi-, energi- og transport industrien. Byen har vundet adskillige priser for byens fremskridt (UN: Most Improved Living Enviroment etc.) og man har ligeledes også fået etableret et af Kina’s 4 mest respekterede universiteter i Zhuhai, hvilket hjælper med til at trække mange unge til byen og ikke mindst den veluddannede del af befolkningen.

 

 

Tidligere blev Zhuhai anset for at være en afsides by, med meget lidt eller ingen kontakt til resten af Kina. Dette har man forsøgt at rette op på ved at lave store investeringer og forbedringer i Zhuhai’s infrastruktur. I slutningen af 90’erne færdiggjorde man således Zhuhai lufthavn, som ligger ca. 45 minutters kørsel fra bymidten.

Herudover er der lavet hurtig-færge forbindelser til blandt andet Shenzhen og Hong Kong, mens motorvejen fra Beijing ned igennem Kina nu også når til Zhuhai. Derfor er Guangzhou nu kun 2 times kørsel væk og Guangzhou’s lufthavn har mange internationale flyruter og er et godt alternativ til Hong Kong lufthavnen.  

 

 

 

Samtidigt satser man også på at bringe meget underholdning til Zhuhai og derfor afholdes Kina’s største flystævne ”Zhuhai International Airshow” hvert år i byen, hvor titusinder af turister kommer og bidrager i byens udvikling.

 

Desuden har man bygget en imponerende 4,3 km lang Formel-1 race-track i udkanten af byen, som skulle være Kina’s bedste og i verdensklasse, men pga. byens lille størrelse og de ikke-eksisterende 5-stjernede hoteller klods op ad banen, vil man ikke godkende banen til Formel-1. Dette er dog til stor glæde for hele GT-race serien, som uden tvivl har verdens fedeste GT bane for sig selv, hvor de kan tiltrække de største finaler og kendeste branche navne. Herudover er der underholdning i byen i form af opera, koncerter, film- og kultur festivaller, skønheds konkurencer og meget andet.

 

clausogcarina.dk © 2005 • Privacy Policy • Terms Of Use