Claus & Carina....... i Kina     

 

Myten om Zhuhai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< RETUR

"Zhuhai - den mest romantiske by i Kina"...

Sagnet om Zhuhai startede for mange år siden, da ”Drage pigen” (datter af den mytologiske ”Drage Konge”) var så fascineret af Zhuhai’s smukke omgivelser, at hun i al hemmelighed besluttede sig for at opstige til den dødelige verden, forklædt som en uskyldig fiskerpige.

Her blev hun forelsket i en ung, lokal fisker ved navn Hai Peng. Men Hai Peng lyttede til sladderen hos de andre i byen og insisterede på at hun tog sit armbånd af, der hvis fjernet fra hendes arm ville forårsage hendes død. Som et bevis på hendes kærlighed til Hai Peng, tog Drage pigen armbåndet af og døde således i armene af sin elskede. Den unge mand fortrød så inderligt og var dybt fortvivlet af sorg over hendes død.

 

Bevæget af det unges pars dybe kærlighed, hjalp Jiuzhou’s ældste mand den unge Hai Peng med at finde en speciel urt, kaldet ”opvækkelsesgræs”, som kun kan gro ved hjælp af en persons blod. Uden at tøve brugte Hai Peng sit eget blod til at få urten til at gro. Drage pigen blev genoplivet og blev nu en sand fisker pige.

 

På deres bryllupsdag tilbød de en stor og værdifuld perle til Jiuzhou's ældste mand, som et bevis på deres påskønnelse af hans hjælpsomhed.

 

 

Baseret på myten blev en skulptur ved navn ”Zhuhai’s fisker pige” rejst på en sten ved Xianglu bugten (på Lover’s road), hvor hun elegant holder den store perle op i luften med begge hænder. Granit skulpturen er 8,7 meter høj og vejer mere end 10 tons og den er senere blevet hele Zhuhai’s symbol.

 

 

clausogcarina.dk © 2005 • Privacy Policy • Terms Of Use